Bloeiende planten op derde Kerstdag

Overal worden ze gemeld: bloeiende planten met de Kerst en deze keer niet binnen maar buiten met temperaturen die niet aan de winter doen denken. Je hoeft niet ver te zoeken om madeliefjes te vinden; ze komen snel op waar de grazers de grasmat kort hebben gevreten.

Madelief

Madelief 27122015 Me bew.

Jakobskruiskruid

Jacobskruiskruid 27122015 me bew.

Jakobskruiskruid laten de grazers staan vanwege de giftigheid van de plant. Maar om dan nu bloeiende planten te zien, hartje winter, dat is toch heel merkwaardig.

Hooi met deze plant is gevaarlijk voor het vee omdat de plant dan niet meer herkend wordt maar nog wel zijn giftige eigenschappen bezit.

Wanneer het (nog) warmer wordt, later in het voorjaar, dan kun je de geelzwarte rupsen van de St. Jakobsvlinder tegenkomen op deze plant.

 

Witte dovenetel

witte dovenetel 27122015 Me bew

Ook deze witte dovenetel staat te bloeien alsof het allang voorjaar is. Dat duurt nog even want in het nieuwe jaar gaat het gevoelig kouder worden. Ondertussen zijn er dan al tientallen soorten planten in bloei gezien waaronder zelfs narcissen en slanke sleutelbloem. Ook worden er vlinders, hommels en zweefvliegen gemeld. Wat de vlinders betreft gaat het daarbij vaak  om dagpauwoog en kleine vos die wakker geworden zijn door de hoge temperaturen, maar de vlinderstichting maakt melding van nog veel meer soorten.

http://www.vlinderstichting.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buytenpark, Planten, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s