Westelijk "weidegebied" beschermd met verbodsborden

Voor uitbreiding van de begraafplaats is zand afgegraven in het Westelijk weidegebied. De inmiddels kale, afgegraven grond werd snel in bezit genomen door pionierplanten als kamille en pioniervogels die hier graag broeden zoals kleine plevier en scholekster. Ook de tapuit laat zich hier graag zien maar dit beperkt zich tot de trekperiode in het voor- en najaar.

Met verbodsborden is door de Gemeente duidelijk gemaakt dat dit vogelbroedterrein is waardoor honden hier niet welkom zijn en men hier, vanwege de broedvogels niet mag lopen. Ook is het terrein gevaarlijk vanwege mogelijk drijfzand en onverwachte dieptes.
Achterin het terrein is een steile wand ontstaan die in april rap werd ingenomen door ongeveer 50 paar oeverzwaluwen. Mede door de aanwezigheid van deze kolonie is het gebied tot verboden terrein verklaard. Op de foto is te zien dat mensen deze wand benutten voor allerlei activiteiten en geen notie? hebben van de luid alarmerende oeverzwaluwen. Inmiddels is bebording geplaatst door de gemeente om de kolonie en de overige broedende vogels te ontzien.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Landschap, Persberichten, Recreatie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s